Ventilation Stockholm – Gör huset gott, gör hälsan gott!

ventilation stockholm

Att ett riktigt bra ventilationssystem består av viktiga komponenter som ventilationsaggregat eller fläktar är sedan gammalt. Klimatkonsult säljer ventilationsaggregat och ventilationsfläktar till alla typer av bostäder, villor, kontor, lägenheter. Kontakta Klimatkonsult el & service – Experter på ventilation i Stockholm.

Klimatkonsult erbjuder helhetslösningar inom ventilation i Stockholmsområdet. Klimatkonsult el & service erbjuder självklart även kompletta ventilationssystem för kök.

Ventilationssystem för köket

Kökets ventilation kan bestå av kökskåpa med extern fläkt, Alliance, Assist, Central ventilation Villa eller med spjäll för Centralventilation lägenhet.

Vad är bra ventilation?

Inomhusluften tillförs hela tiden vattenånga från människor som vistas i huset, men även från vissa byggmaterial. Stora källor till fukt är utandningsluft, krukväxter, matlagning, våtstädning samt duschande. All denna fukt behöver transporteras ut från våra hus. Har man dålig ventilation får man kondens, först på kalla ytor som fönster och kallvattenledningar, sedan kanske på väggar och möbler. En tillräcklig ventilation avlägsnar denna vattenånga samt lukter, matos, stearinljus och skadliga gaser från byggnadsmaterialet. Ventilationen förebygger därmed fuktrelaterade mögelproblem.

Barn är ännu känsligare för dålig luft och mögel än vad vuxna är och drabbas därför hårdare när ventilationen är dålig. De har lättare för att utveckla allergier av dålig lukt och mögel som kan finnas i våra hus. Dessa allergier kan sätta livslånga spår.

Dålig ventilation bidrar troligen till ökningen av vissa allvarliga hälsoproblem

Till exempel medför den att radonhalten blir högre och att risken ökar för att utveckla till exempel allergi samt andra överkänslighetsreaktioner. Risken för att du ska få fukt- och mögelskador i badrummet ökar också om ventilationen fungerar dåligt. Med ett kontinuerligt luftombyte i ditt hus kan du andas en renare och friskare luft och återvinna luften med hjälp av luftåtervinningen som ett ftx-aggregat kan generera. Boverkets krav är att det ska vara kontinuerlig luftväxling i huset. Luftväxlingen ska vara lägst 0,35 liter/s per m² golvarea. I ett tomt hus ska den vara lägst 0,1 liter/s.

En bra ventilation med ventilationsfilter som underhålls kan minska dina allergibesvär avsevärt. Du som bor i lägenhet bör kontrollera att ventilationssystemet sköts och underhålls av värden.

 

Ventilation måste underhållas

För att uppnå ett energisnålt och hälsosamt ventilationssystem måste ventilationen underhållas.

Det finns rensvajer för rengöring av själdragsskorstenar eller mekanisk frånlutsventilation. Rensvajer används även till FTX Ventilation. FTX ventilation kräver byten av filter i FTX-aggregatet.

Filterbyte bör utföras en till tre gånger per år beroende på hur mycket damm som samlas i ditt FTX aggregat.

FTX aggregat

Ventilationsaggregat bör placeras lättåtkomligt för service, vindsaggregat i trånga utrymmen kan upplevas som omständiga att göra filterbyten.

FTX Aggregat för ventilation kallas även återvinningsaggregat, ventilationsaggregat mm.

Hos oss får du tillgång marknadens tystaste ventialtioner, tillgängliga i  Stockholm, snyggt designade med många

placeringsmöjligheter. Med japansk kvalitet och med rätt till fullt ROT-avdrag kommer våra ventialtioner att spara in på dina uppvärmningskostnader varje år.

Kom ihåg att ROT-avdraget finns att ta vara på vid installation av din ventilation i Stockholm

Rot-avdraget innebär att du får dra av 30% av installationskostnaden vid köp av en ventilation i Stockholm. Avdraget kan göras direkt på fakturan från din installatör, vilket innebär att du slipper ligga ute med pengarna.

Inte nog med att en ventilation från Mitsubishi Electric kan sänka dina ventilationskostnader med upp till 80%. Du får även 30% rabatt på arbetskostnaden för installationen som kan ge dig denna besparing.

För installation av ett ventilationssystem räknas arbetskostnaden ut genom en schablon framtagen av Skatteverket och Svenska ventilationssystem.

Exakt hur stor besparingen blir vid en ventilationsinstallation skiljer sig från fall till fall, eftersom förutsättningarna varierar mycket. Kontakta din lokala Mitsubishi Electric-återförsäljare för att få reda på hur stor arbetskostnaden är för din installation.

Så här funkar vårt fantastiska ROT-avdrag

ROT-avdraget är kopplat till individen och ej till fastigheten. Detta innebär att varje delägare av ett småhus har möjlighet att få en skattereduktion på upp till 50 000 kronor/år (ett par som äger huset tillsammans, kan alltså få en sammanlagd skattereduktion på 100 000 kronor/år).

Läs även mer om:

Bergvärme Stockholm!

Värmepumpar i Stockholm!

Kylaggregat Stockholm!

©2014 3on Reklambyrå & Webbyrå AB 3on-logo-vit

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account