Värmepumplösnignar med Energipartner Sverige AB

värmepump stockholm

Om du tänker på att kyla ned av en varm bostad, tänker du antagligen inte på värmepumpar i första hand. I själva verket kommer nog ordet “luftkonditionering” först till ditt huvud. Men som vi vet idag så kan en värmepump både värma och kyla en fastighet.

Kort förklarat så är en en värmepump i Stockholm en anordning som brukar en liten mängd energi för att transportera värme från plats A till plats B. Inte så krångligt, eller hur?

Värmepumpar i Stockholm används för att ta värme från luften eller från marken för att värma upp ett hem eller kontorsbyggnad och dess vatten, men de kan, som inte alla vet också användas för att kyla en fastighet. Vet hur en luftkonditionering fungerar så vet du hur en värmepump jobbar. Det är för att fastighetsvärmepumpar och luftkonditioneringar arbetar på ett mycket liknande vis.

 

En av de absolut mest självklara fördelarna med värmepumpsystem i jämförelse med standard värme-, ventilations- och luftkonditionering enhet är att man inte behöver tänka på att installera separata bergvärmesystem beronde på om du vill värma eller kyla bostaden eller faciliteten. Värmepumpar i Stockholm jobbar även väldigt effektivt, just på grund av att de överför värme istället för att bränna bränsle för att skapa värme. Detta gör dem mycket mer miljövänligare än en system som gör av med bränsle. Värmepumparna dock kan inte bara värma och kyla byggnader. Har du någon gång haft en bubbelpool eller uppvärmd pool, så har du antagligen en värmepump att tacka för värmen.  Skaffar du en värmepump kommer kommer du även att  spara lite pengar varje månad efter att du genomför din bergvärme installation.

 

Värmepumpar är en teknik för framtiden!

Framtidens energi kommer att förlita sig ett par viktiga punkter: effektiv slutanvändning och en effektiv användning av förnybara energikällor. I det här scenariot är värmepumpen en kanon uppfinning som är snyggt anpassad för en rad olika applikationer som båda dessa punkter. Energikällan som en värmepump använder är förnybar och komemr direkt från mark, luft, vatten och avfall värmekällor.

Tillsätter man  en liten mängd drivenergi, kommer en värmepump i Stockholm att omvandla en låg temperatur till en högre temperatur eller tvärt om.

När du behöver både värme och kyla är en fastighetsvärmepump i Stockholm en helt klart grym investering som nästan halverar kostnaden efter bergvärme installationen.

 

Enligt International Energy Agency, måste byggnadssektorn minska sina CO2-utsläpp med mer än 70% i jämförelse med vad de gjorde 2010 för att begränsa ökningen av den globala temperaturen. Det är svårt att uppnå denna minskning, eftersom att efterfrågan på energi samtidigt ökar, antalet bostäder och kommersiella byggnader ökar även dem. Men! Denna utmaning kan lösas med en fastighetsvärmepump.

 

Bergvärmepumpar, som ibland kallas för GeoExchange, jord kopplade eller mark kopplade vattenvärmepumpar har använts redan sen slutet av 1940-talet. De använder en konstant temperatur i berggrunden som utbytesmediet i stället för utomhustemperaturen.

 

Även fast stockholm har säsongs extrema temperaturer – från hettande värme på sommaren till låga minusgrader på vintern så ligger temperaturen kvar på en relativt konstant temperatur ett par meter under jordytan. Precis som i en grotta är marktemperaturen varmare än temperaturen luften under vinterhalvåret och vice versa på sommaren. Bergvärme Stockholm utnyttjar detta genom att byta värme med jorden med hjälp utav en jordvärmeväxlare.

 

Alla fastighetsvärmepumpar, jordvärme och vattenvärmepumpar kan både värma samt kyla, och även förse fastigheten med varmvatten om den så skulle vara utrustad för det. En del modeller av bergvärmepumpar har kompressorer med två olika hastigheter och variabla fläktar för högre komfort samt energibesparing. I jämförelse med luft-luftvärmepumpar, är de väldigt tysta, har en mycket längre livstid, behöver i stort sett inget underhåll, och är dessutom inte beroende av temperaturen i utomhusluften.

 

En dubbel-värmepump kombinerar en luft-värmepump med en bergvärmepump. Dessa apparater kombinerar det bästa av båda systemen. Dual värmepumpar har högre effektivitetsgrad än luft-huvudenheter, men är inte lika effektiv som geotermiska enheter. Den största fördelen med dubbla källsystem är att de kostar mycket mindre att installera bergvärme än en enda geotermisk enhet, och fungerar faktiskt lika bra.

 

Myter om bergvärme:

 

  1. Bergvärme betraktas inte som en teknik för förnybar energi på grund utav att de använder el.

 

Fakta: Bergvärme använder bara en elenhet för att flytta upp till fem enheter av kyla eller värme från jorden till en byggnad.

 

  1.  Värmepumpar är högljudda.

 

Fakta: Värmepumpsystemen kör mycket tyst och det finns ingen utrustning utanför som kan störa grannar.

 

  1. Bergvärme fungerar endast i värmeläge.

 

Fakta: De fungerar precis lika bra i kyla!

Läs mer om:
Fastighetsvärme Stockholm

Bergvärmepump Stockholm

©2014 3on Reklambyrå & Webbyrå AB 3on-logo-vit

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account