Mina Advokater – För professionella målsägandebiträden i Stockholm

målsägandebiträde stockholm

I det fall du blivit utsatt för ett brott i Stockholm så som våldsbrott, däribland misshandel och olaga frihetsberövande, sexualbrott så som trakasserier och våldtäkt, eller rån till och med grovt rån så kan du vara i behov utav ett kunnigt målsägandebiträde i Stockholm. Advokatbyrån Mina Advokater har förordnat målsägandebiträden i flera år och besitter stor expertis på området.

 

Ett målsägandebiträde i Stockholm är en trygg och stöttande person som ska finnas till för målsägande genom en rättsprocess genom att arbeta för att tillvarata målsägandets intressen i processen. Viktigt att känna till är dock att inte alla brott leder till en rättighet att förordnas utav ett målsägandebiträde. En rad olika faktorer ska spela in, allt ifrån vilken typ av brott som har begåtts till målsägandes personliga omständigheter spelar in. Beroende på hur straffskalan ser ut för det brott som begåtts kan det också komma att påverka rätten till ett målsägandebiträde. Att målsägande har haft en nära personlig relation med personen som begått brottet samt att denne riskerar ett fängelsestraff innebär många gånger att ett målsägandebiträde kan förordnas. Mina Advokater rådgör gärna med dig när det kommer till om du har rätt till ett målsägandebiträde i just ditt fall.


Personligt stöd och vägledning genom rättsprocess
Att förordna ett målsägandebiträde i Stockholm kan ske när som helst under den tid som brottet handläggs. Allt ifrån förundersökning till huvudförhandling. Det är dock att föredra att förordningen av målsägandebiträde genomförs så tidigt som möjligt, i förundersökningen, med hänsyn till målsäganden. Målsägandebiträdets primära uppgift är att genom hela brottsmålsprocessen vägleda och underrätta målsägande om de olika processer och handlingar som äger rum, allt för att slippa missförstånd och oklarheter hos målsäganden. Målsägandebiträdet har dessutom alltid rätt att närvara på förhör som hålls med målsäganden i samband med förundersökningen.

Inte nog med att målsägandebiträdet ska se till att målsäganden förstår sig på alla olika delar genom hela rättprocessen, utan det förordnade målsägandebiträdet ska också fungera som ett personligt och mentalt stöd för målsäganden. Att förbereda målsäganden på vilka olika typer av utgångar huvudförhandlingen kan ha är också en viktig uppgift som föreligger målsägandebiträdet. I det fall så kallade handläggningsfrågor ställs till målsägande är det också viktigt att målsägandebiträdet tar hänsyn till de eventuella önskningar som målsägande då kan tänkas ha.

 

Advokatfirman Mina Advokater tillsätter gärna ett målsägandebiträde i Stockholm som överträffar dina förväntningar! Denna advokatbyrå står även till tjänst när du behöver hjälp inom delad vårdnad i Stockholm. 

©2014 3on Reklambyrå & Webbyrå AB 3on-logo-vit

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account