Fler och fler fall av anorexia i skandinavien – Flighton agerar

 

Det blir allt vanligare att främst unga tjejer i åldrarna 10-25 söker tips och råd på olika Pro Ana bloggar. Vilket leder till att antalet anorektiker i skandinavien ökat något enormt de senaste året.

 

Proana.se – hjälpen är på väg
I år sker förändring! Företaget Flighton AB har nu, tillsammans med den populära bloggerskan Paulina Rousu, känd från underhållningsprogrammet Paradise Hotel, tagit det viktiga initiativet att göra någonting åt problemet och starta hjälpsidan proana.se. I yngre år har Paulina själv varit en av de drabbade som lider av ätstörningar. Hon sökte sig då till proana bloggar för tips.
Pro Ana är vad man kan kalla en subkultur, en världslig rörelse där anhängare samlas i olika forum med strävan efter att försköna sjukdomstillståndet anorexia nervosa vilken är form av ätstörning som mer eller mindre börjar likna en folksjukdom bland unga tjejer idag.

 

På Pro Ana sidor hittar besökaren Pro Ana tips som ska förklara hur man parerar hungerkänslorna, på bästa sätt undviker mat och hur man på lättast möjliga sätt döljer ätstörningen för sina familjemedlemmar samt sina vänner. Pro Ana bloggar är de absolut vanligaste förum där anhängarna romantiserar vad de anser vara det positiva med att vara en proana medlem. Pro Ana anhängarna har nästan alla sjukdommen anorexia eller bullimi.

 

Proana.se är alltså en anti-proana sida som ska nå ut till de ungdomar som söker sig till Pro Ana sidorna men egentligen behöver hjälp. Syftet med Proana.se är att få drabbade personerna och potentiella Pro Ana medlemmar att inse allvaret i sin sjukdom och i sitt beteende att våga söka hjälp.

Proana.se visar även vägen till en aktiv och sund livsstil, och här ligger nyckeln i att äta nyttiga mål mat och att engagera ungdomarna i kost och träning. Proana.se talar även om att kalorier inte är din fiende utan bränslet för ett energirikt, lyckligt och hälsosamt liv.

 

http://www.jbgymnasiet.se

©2014 3on Reklambyrå & Webbyrå AB 3on-logo-vit

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account